Q-Drive Noise on QU-16

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting Q-Drive Noise on QU-16

This topic contains 6 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of tallen55 tallen55 2 years, 4 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #83897
    Profile photo of tallen55
    tallen55
    Participant

    I just started getting squeal type noise, not loud but irritating, with my Seagate hard drive plugged in to USB port for recording/playback on QU-16. As soon as the hard drive is recognized, it starts making the noise. I cant get it to stop. The hard drive seems to work fine on my computer. I have used this hard drive for a few months with no issues. I tried reformatting the drive and rebooting the QU-16. I dont have another hard drive to try for troubleshooting. Please help!

    #83898
    Profile photo of garyh
    garyh
    Participant

    Try another usb cable. Is this a portable hard drive or a powered desktop hard drive?

    #83901
    Profile photo of Lou
    Lou
    Participant

    Have you recorded on a drive connected to the USB port? Did it just start making the noise after successfuly recording before?

    I understand the USB port is for feeding a computer, not running a disc drive. Check your manual! There is no disc management protocol on the USB B port…

    #83904
    Profile photo of tallen55
    tallen55
    Participant

    It’s a portable drive. USB connection on it is different than any of my spare cables

    #83905
    Profile photo of tallen55
    tallen55
    Participant

    Ok I meant the Q-drive port, on the top. It’s a usb port. And yes it just started making noise after many successful recordings before.

    #83909
    Profile photo of Dick Rees
    Dick Rees
    Participant

    Try muting the ST3 channel input.

    #83928
    Profile photo of tallen55
    tallen55
    Participant

    Muting ST3 fixed it. Thanks!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.