Problem with SQ playing windows audio

Forums Forums SQ Forums SQ troubleshooting Problem with SQ playing windows audio

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of ronnie_p ronnie_p 3 years ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #69977
    Profile photo of Patte
    Patte
    Participant

    Hi!

    I currently have 2 SQ5’s via work and they are a charm to work live with.

    “Unfortunately” my old PreSonus 24.4.2 mixer in my private studio died, so, now i have a third SQ5. For studio-use.

    Studio and Live are two very different things, I know. But this problem i stepped upon right away in the studio is that it won’t play windows sounds.

    For example, i start Spotify, it just keeps stepping through my playlist and it then says it cant play the song.
    If i start something with VLC it says that VLC just crashed. (I unplugged the USB from SQ5 while this error message was up, and it started playing the file from laptop speakers)

    BUT, if i start StudioOne, i can drag a wav into the DAW and it plays perfectly fine from there.
    I also can record as intended.

    Is this some “Share ASIO thingy” setting I’m not able to find in StudioOne?

    But, it wont work even if StudioOne aint started…

    Anyone with the same problem?

    PS.
    The best day in my life was when the StudioLive said *PUFF*

    #69991
    Profile photo of ronnie_p
    ronnie_p
    Participant

    You have to set the sq from mono to stereo in windows sound settings , then it will work fine

    Another happy ex presonus guy here !

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.