Playback Qu Drive stereo recordings

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting Playback Qu Drive stereo recordings

This topic contains 28 replies, has 6 voices, and was last updated by Profile photo of audiokla audiokla 6 years, 1 month ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • Author
    Posts
  • #45354
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    Hallo from Germany,

    I have a Problem with my new QU 16.
    When I make a stereo recording via QU Drive I can not playback this recording via the QU16.
    When I play my recordings I only hear strange noises and no real sound.
    When I play this recorded wav-file in my Computer everything is ok.
    Also the multitrack recordings are played properly on my QU16.
    Do know any help??
    Greetings
    Klaus

    #45355
    Profile photo of [XAP]Bob
    [XAP]Bob
    Participant

    Can you drop a couple of the multitrack files into the stereo directory to see if they work?

    Can you duplicate the stereo files to a MTK directory, to see if they work as MTK?

    #45356
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    Hi Bob,

    thank you for your answer. I will try this tomorrow,
    bye

    #45357
    Profile photo of Andreas
    Andreas
    Moderator

    Did you format the drive before use?
    But its weird, though…

    #45361
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    Hi Andreas,
    yes, of course, I formatted it with the QU16.
    And I tried several Sticks and HDDs

    #45375
    Profile photo of Lou
    Lou
    Participant

    Did you select USB input on the channels 1 & 2? Just guessing.

    #45377
    Profile photo of [XAP]Bob
    [XAP]Bob
    Participant

    Iirc USB playback comes in on ST3 for stereo files, but that’s a good shout.

    sT3 is often fingered for interference when there is nothing plugged in and QuDrive is running.

    #45379
    Profile photo of [XAP]Bob
    [XAP]Bob
    Participant

    Yes -ST3 Manual section 7.7 page 42.

    So the source selection seems a likely culprit here because you won’t have anything plugged into ST3.

    #45385
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    Hi to all,
    thank you for your answers.
    I will try all your suggestions tonight when I’m in the rehearsal room again.
    But I don’t understand:
    Stereo playback comes only with st3, correct?
    I have to choose the usb input there, of course?
    I think, that I did everthing right.
    What about the plugging? What do you mean with that? There is nothing plugged in into ST3!!
    I have already playbacked some songs from my HDD with the Qu-Drive. These songs were not recorded by myself. These were only wav-files from my computer. I heard them, no problem.
    By the way, if you have a lot of songs in your playback folder, the QU16 does not recognise the HDD at all. That’s a problem, too.

    I really love my QU16 but the playback section is really a problem.

    I will check more facts tonight. (German time ;-))
    bye

    #45386
    Profile photo of [XAP]Bob
    [XAP]Bob
    Participant

    The ST3 jack is rather close to the USB port, and when QuDrive is in use there have been reports of noise being picked up by ST3 – effectively interference from the USB transfer activity to the ST3 analogue pickup.

    If you have something plugged into the ST3 jack then this effectively moves the ST3 input point further from the USB port, and that can reduce/eliminate the interference – this shouldn’t be relevant in your case.

    IF the ST3 source isn’t set to USB then this could explain the noise.
    The Global USB source will also need to be QuDrive, not USB-B.

    It’s also worth noting that there used to be a requirement for wav files to be 48KHz/24 bit – I’m pretty sure this has been relaxed in recent firmware versions – but check if you need/want a firmware update, and the precise format of the files as well.

    #45388
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    I have the latest Firmware installed 1.6.
    waiting wistfully for the 1.7!!
    thanks, I will try everything

    #45389
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    but it might be the global USB source, because we do USB B recordings with Cubase as well (no Problems with that)

    But why is there a recording, which I can hear on my computer, without changing to the Qu-Drive as the global USB source??

    #45390
    Profile photo of [XAP]Bob
    [XAP]Bob
    Participant

    Recording goes to both USB-B and QuDrive.

    Playback USB source needs to be selected.

    #45391
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    ok, maybe that’s the point.
    I will try. Thanx a lot.
    I will write my efforts.

    #45414
    Profile photo of audiokla
    audiokla
    Participant

    Hi Bob,
    yesterday I tried everything and now it works. It seemed to be the global USB-source. I don’t know. I started completely new and everything is ok. Thanx a lot!!
    Do you know how many playback tracks I can have on my disk? Because I tried with 500 and the QU couldn’t read the disk at all.

    Greeting Klaus

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)

You must be logged in to reply to this topic.