Strange fader behavior

Forums Forums iLive Forums Archived iLive Discussions Strange fader behavior

This topic contains 6 replies, has 6 voices, and was last updated by Profile photo of millst millst 8 years, 3 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #23241
    Profile photo of Pitk
    Pitk
    Participant

    T80 / iDr32, GEQ flip to faders cause one fader (4th from right) to take wrong position when returning to levels layer. It also takes the wrong level. Pretty annoying
    as the fader is assigned to master of aux send (monitors) and the level pops up 20 dB. I’m about to re-instal firmware (1.83) next week, but wanted to bring up the problem already.

    Pitk.

    Jukka “Pitkä” Kurkela
    Äänimaisema Oy, Finland
    iLiveT80 / iDr32

    #31085
    Profile photo of tk2k
    tk2k
    Participant

    it could be a fader calibration issue? A firmware reload would probably fix it if it’s a software calibration issue, if not it could be a physical hardware sensor

    #31086
    Profile photo of SteffenR
    SteffenR
    Participant

    quote:


    Originally posted by tk2k

    it could be a fader calibration issue? A firmware reload would probably fix it if it’s a software calibration issue, if not it could be a physical hardware sensor


    That’s not that simple…
    We had a similar issue round here and still no real solution.
    It was no hardware fault alone. The whole system is affected.

    SRV-AVB
    R-72, iDR-16, xDR-16, Dante

    #31090
    Profile photo of nissse
    nissse
    Participant

    We had a similar issue a couple of months ago and hasn’t reproducet it.
    One of the faders wen’t up and down quite fast like it had spasms.
    It was during a show and luckily nothing was on that channel for the moment.
    We had the wireless router unplugged almost immediately and suddenly it stopped, not sure that it was the router that interfered.

    #31095
    Profile photo of clarocque
    clarocque
    Participant

    These stories scare me, I always fear that the board will mac out something start some horrible sound that I can’t stop.

    T112, iDR48, M-DANTE, PL10, MixPad, Editor
    MacBook Pro, Mac Mini
    Lion/Logic Pro
    All latest versions/firmware

    #33302
    Profile photo of Pitk
    Pitk
    Participant

    This error seemed to disappear as firmware was updated.

    Jukka “Pitkä” Kurkela
    Äänimaisema Oy, Finland
    iLiveT80 / iDr32

    #33304
    Profile photo of millst
    millst
    Participant

    Often related to wireless when I have seen this before.
    Or a poor network connection.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

The forum ‘Archived iLive Discussions’ is closed to new topics and replies.