Sub Group

This topic contains 7 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of tpaulding tpaulding 5 days, 11 hours ago.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #82509
    Profile photo of MJPA
    MJPA
    Participant

    I have a compressor inserted on a subgroup with vocals running through it and although the compressor is working the signal and compressor indicators on the compressor do not show any activity.

    #82515
    Profile photo of Scott
    Scott
    Participant

    I’ll test this later today and see if I get the same result.

    #82516
    Profile photo of Scott
    Scott
    Participant

    Update: I just sent vocals to a subgroup, and the compressor worked and indicated as expected. I would recheck all of your assignments.

    #82524
    Profile photo of Steffen R
    Steffen R
    Participant

    wich compressor?
    on wich I/O?

    #82672
    Profile photo of MJPA
    MJPA
    Participant

    Hi. It’s a stereo sub group the vocal channels have been assigned to it. I know the assignments are good because I’ve routed the subgroup through the main left and right PA sends and turned off the individual vocal channels from the main L&R and I can hear the vocals on the PA when I move the subgroup fader up in the mix.
    Any compressor I select in the subgroup works but shows no indication of levels or compression on the meters or bar graph.

    #82674
    Profile photo of Scott
    Scott
    Participant

    When I tested, I did it with both a stereo and mono subgroup, and the metering on the compressors (on screen and on surface) worked as expected.

    I suggest contacting support directly.

    #82708
    Profile photo of Steffen R
    Steffen R
    Participant

    can you do a screen shot of the compressor page at that group please…

    #82762
    Profile photo of tpaulding
    tpaulding
    Participant

    We work in this setup all the time too. The signal that hits the compressor is impacted by the fader position on that too. You may need to look at overall gain structure/signal path. Try turning the inputs down a bit and the group fader up. This may not be ideal for live use but at least try it to see if at a higher level the meters and compressor kick in.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.