Effects not working

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting Effects not working

Tagged: ,

This topic contains 10 replies, has 6 voices, and was last updated by Profile photo of Mike C Mike C 8 months, 3 weeks ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #53415
    Profile photo of Micktgta
    Micktgta
    Participant

    All of a sudden the built in effects are not working anymore?
    I can see by the meter that the signal is reaching the effects, but no effects?
    worked perfectly before.
    Can someone give me some help on what settings to check to make sure they are not some how muted?
    Both master effects are up, all returns are up, and channel mixer sends are up.

    #53416
    Profile photo of [XAP]Bob
    [XAP]Bob
    Participant

    DCA?

    #53418
    Profile photo of Micktgta
    Micktgta
    Participant

    What do you mean DCA? everything works except the effects.

    #53419
    Profile photo of Micktgta
    Micktgta
    Participant

    All faders are up

    #53420
    Profile photo of [XAP]Bob
    [XAP]Bob
    Participant

    Is the return in a DCA which is down?

    #53429
    Profile photo of Micktgta
    Micktgta
    Participant

    I’ll check it out but I never routed anything to a DCA.

    #93674
    Profile photo of Spenna
    Spenna
    Participant

    Click routing tab, then select Mix sends tab, you will see mix 1 to 9-10, then LR, check the volume is up or set level to 0db fx will then work, i just got stumped by the same issue after setting up DCA’s.. also im on a QU24

    #93690
    Profile photo of volounteer
    volounteer
    Participant

    @micktgta

    much more likely something on the board got changed than all the fx just failed
    you need to verify EVERY setting everywhere to be sure

    #93700
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    A long shot but one possible cause that has not been mentioned would be the actual
    FX “units” IO patching. When you open up your FX processor on the right hand side there is a front panel/back panel tab.
    Hitting that will flip the unit around and let you re-patch the input and output routing
    from the normally assigned FX mixes and returns.

    Again it’s a long shot but if someone was messing around with the mixer who knows what they could have gotten into.

    If you got the top layer with the mix sends and returns do you see any level
    indication on the FX return channels?
    PAFL the FX send masters and using headphones do you hear any audio?
    PAFL the FX return channels and using headphones do you hear any audio?

    If you hear audio on a PAFL FX return but not in the main mix go back and double
    check that the returns are assigned to the main LR mix.

    #93702
    Profile photo of MarkPAman
    MarkPAman
    Participant

    Note that this was a question from over 4 years ago.

    I expect the problem’s sorted by now!

    #93705
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    Note that this was a question from over 4 years ago.

    I expect the problem’s sorted by now!

    I would hope so!!!

    Well at lest it’s good info for the next person having the same problem.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.