QU16 Main Out L not working

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting QU16 Main Out L not working

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of Mike C Mike C 1 year, 1 month ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #113066
    Profile photo of Leolen
    Leolen
    Participant

    The left Main out stopped working. Instead, there is noise (not very loud, but clearly audible). If i listen to the Main Mix using the headphone out, everything works, too. So i think this is not a routing-problem but a problem with the Output itself. The problem appeared over night, while the mixer (and the power strip) were turned off. The mixer has been bought >3 years ago, so i don’t think this is covered by warranty. Is this a known problem? Any way how i could replace the Output?

    #113068
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    I assume your using both Left and Right main outputs.

    Do the main output meters show the same level?

    Try using the ALT OUT outputs, you’ll need 1/4in TRS to XLR adapter cables. Check the ALT OUT is patched to the main L R outputs.

    Have you tried swapping the cables, plug the left cable into the right and right into
    the left and see what happens. If the problem stays with the same left speaker the issue
    is in the cable or speaker, if it moves to the Right speaker, it’s something at the mixer.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.