• Lino replied to the topic Copy Paste Channel in the forum SQ troubleshooting 5 months ago

    With all due respect saying that the problem is really a workflow philosophy is not really helpful or clarifying don’t you think? My workflow is my business and I didn’t put in question yours.

    Okay, maybe this is just a misunderstanding between the two of us and we should burry that hatchet somewhere. By using the term “workflow issue” I was…[Read more]

  • Lino replied to the topic Copy Paste Channel in the forum SQ troubleshooting 5 months ago

    Fair enough, that’s not possible, at least not on SQ. If you can’t live without it, make it a feature request.
    In a distinguished manner, this is however implemented on dLive and GLD as far as I know, where you can use the “Mix” key instead of “Select” to copy Mix parameters of a channel. Since SQ does not have hardware “Mix” keys, it needs to be…[Read more]

  • Lino replied to the topic Copy Paste Channel in the forum SQ troubleshooting 5 months ago

    This really comes down to a question of workflow philosophy. For me, the parameters copied in copy/paste of channels are quite intuitive and achieve just what I would expect from the process – though I have to admit, that I’ve been using A&H consoles for quite some time now, so this might be a matter of routine.

    Anyways, if I wanted to achieve…[Read more]

  • You can also see, that they are using a video projector. So that’s probably just a lack of Keystone correction or the like…doesn’t necessarily mean, that it’s photoshopped.
    On the other hand, that’s just my inner self talking, highly anticipating the functionality mentioned on the slide 😉

  • Before investing in something like this which will introduce two more points of failure to your system, I would invest in a decent network testing tool to test the connection before plugging it in, as I assume you want to check built-in network lines in venues before you use them? There are some relatively cheap cable testers available from…[Read more]

  • What still confuses me: Why can a QU be connected to the SLink-Card, but not a GLD? Don’t they both utilize DSnake? It pains me, that the only way of interaction between GLD and SQ is Dante with >1000€ investment for two cards…

  • I don’t think I misunderstood something.

    It also eats one of my 12 auxes.

    Well, maybe I missunderstood something. From where I stand, having different functions in a product is only a good idea, if they have different functionality. A matrix bus which allows for any input signal to be routed to it does no longer differ from an aux bus (if it d…[Read more]

  • I don’t think I misunderstood something.

    It also eats one of my 12 auxes.

    Well, maybe I missunderstood something. From where I stand, having different functions in a product is only a good idea, if they have different functionality. A matrix bus which allows for any input signal to be routed to it does no longer differ from an aux bus (if it d…[Read more]

  • Hey Daniel,

    I would love to see the option “channel to matrix” in the future.

    afaik this shows a missunderstanding of the concept of “matrix” in a live console. Matrix busses are set apart from groups or other mix busses, because they are purposely limited to sub-mixes of existing mix busses. As such, “channel to matrix” would defeat the pur…[Read more]

  • As far as I understand the reference guide correctly, it should be possible to set the LR-send to the matrix as pre-fader, which should give you a significant increase in signal. If that’s not enough, you could also try setting the send to the matrix to >0dB to introduce some gain beforehand.

    The Matrix also features a full set of processing…[Read more]

  • As far as I understand the reference guide correctly, it should be possible to set the LR-send to the matrix as pre-fader, which should give you a significant increase in signal. If that’s not enough, you could also try setting the send to the matrix to >0dB to introduce some gain beforehand.

  • +1 for mono matrix – obviously!

  • Apparently they managed to deploy a fix with Firmware 1.2.1, at least that’s what the release notes suggest.

  • Lino became a registered member 1 year, 1 month ago