Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 88 total)
  • Author
    Posts
  • #47477
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Please feel free to explain this further. I own 2 X Yamaha MXR400 & 1 x Yamaha MXR800W with a total output of 1.6kw.<em/>

    CK… There’s your problem (assuming you mean MSR and not MXR which seems to be a trail bike?)

    From the Yamaha website…The MSR400 employs a two-way bi-amplified system in which the low-frequency and high-frequency drivers have their own dedicated amplifiers. The 12-inch cone type woofer and the 1.75-inch high-frequency horn driver deliver total output power of up to 400 watts (LF: 300 watts, HF: 100 watts burst; 300 watts continuous total).

    If this is a rock band, then you need more ‘rig for the gig’ and having that extra headroom will help with the feedback issues. If you can afford for the band to all be on in-ears, why scrimp on the PA?

    #47476
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    it works, no need for Qupad update

    #47139
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    There’s only one guitarist and he plays both rhythm and lead, lots of twiddly solo bits in-between the lead vocal lines, so the ducker was keeping his level down underneath the lead vocals and a fast release brought him back up when the singer backed off the mic

    #47135
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Tried the ducking feature last night and it worked a treat with the rock trio I was engineering for, just had it on the guitar ducked by the lead vocal. Normally I have to ride the guitar fader a lot with this band but the ducker made it a lot easier once I’d got the settings dialled in…
    Also loving the PEQ Q width slider on the Qu-pad app !

    #46887
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Looks like you still have the lights working but no screen, I had nothing lighting up, just the power LED on the rear.
    Since I did the hard reset yesterday and reinstalled 1.7 I’m happy to report the desk is booting up as normal so far, it’s been switched on/off at least a dozen times since.
    I can give you a contact email at tech support if you would like? They usually respond same day

    #46828
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    possibly, just done a hard reset and re-installed 1.7 to see if that cures it, should be able to tell over the next week

    #46817
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Not tried iPad access, though I doubt it will work as there are no other lights on the desk apart from the power indicator, seems like the desk isn’t booting up properly? will try the iPad next time it occurs

    #46566
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    I would like this too!

    #44322
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    hold the reset button whilst pressing the PEQ button in the super-strip, although this will reset ALL bands on the channel to zero

    #44310
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Many thanks for the explanation 🙂

    #44306
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    I want to multitrack record on Q16
    the options I seem to have for tapping the channel source(s) are insert sends or direct outs
    which one should I use?
    thanks

    #43060
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    another vote for HPF on mixes here..

    #43040
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Nicola,

    1.6 firmware and cubase LE 7 (free version that came with my audio interface)

    looking at the mix down page, there’s a ticked box that says ‘insert iXML chunk’…..I guess I should untick this then ?

    file extensions are created as .wav (there is an option for wave 64 but its not selected)

    #43024
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Well it works fine now after changing the sample rate and sticking to the file naming hierarchy

    thanks again 🙂

    #43022
    Profile photo of jet1968
    jet1968
    Participant

    Bob, yep, you were right, was set to 44.1, will try again…does the filename still have to be QU-STnnn ?

    cheers

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 88 total)