SQ6 Not appearing as audio device

Forums Forums SQ Forums SQ troubleshooting SQ6 Not appearing as audio device

This topic contains 2 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of volounteer volounteer 8 months, 2 weeks ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #95513
    Profile photo of Chris
    Chris
    Participant

    Hi all,

    Very strange problem this morning.

    SQ6 will not show up as an audio device on my macbook. Trying to use as a virtual soundcheck/recording audio via USB B.

    I’ve updated firmware of the SQ to the latest, have made sure that the USB utility is USB B, tried different USB cables.

    I’m on Mojave on macbook.

    What’s weird is, i’ve used the SQ with this macbook before and it’s been plug and play….So why is it just not appearing at all? Could the USB port be broken?

    TIA.

    #95514
    Profile photo of KeithJ A&H
    KeithJ A&H
    Moderator

    Hi @chris,

    Another user here may have experienced this and be able to offer some suggestion, but please also feel free to contact us using http://support.allen-heath.com and we’ll be happy to look into this with you.

    Cheers,
    Keith.

    #95516
    Profile photo of volounteer
    volounteer
    Participant

    @chris

    I would look at the mac as the culprit.

    Sometimes computers turn off the usb ports thinking they are helping you save power or some such.
    Tweak the settings to make sure it does not do things like that fixed my problems.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.