SQ6 & AR2412 Popping Noise with Dsnake

Forums Forums SQ Forums SQ troubleshooting SQ6 & AR2412 Popping Noise with Dsnake

This topic contains 9 replies, has 6 voices, and was last updated by Profile photo of Steffen R Steffen R 4 months, 1 week ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #72566
    Profile photo of justinrude
    justinrude
    Participant

    All,

    I recently installed an SQ6 along with a 2412 and 0804 in a new construction church using proper shielded cat5e and shielded RJ45 on both ends. 32 stage inputs feed into the 2412 and 0804.

    At the board, small pops happen randomly on ch1-24 sourced from 2412 on Dsnake. This symptom persists even with a replaced 2412, new terminations, new shielded cat5e, unplugging all XLR at 2412 and 0804, and utilizing power conditioners for all equipment.

    Anyone have a thought? Client is becoming frustrated with lack of progress.

    #72567
    Profile photo of GCumbee
    GCumbee
    Participant

    I haven’t tried this combination but am getting ready to do an install with SQ6, 2412 and 168 so am curious. It should work.

    #72569
    Profile photo of airickess
    airickess
    Participant

    I wonder if it is a clocking issue.

    #72570
    Profile photo of Mfk0815
    Mfk0815
    Participant

    I did several concerts with either a combination of a SQ6 with an AR2412 and AR8904 as well the combination of the SQ6 with the AR2412 and a AB168. I always used a professional cat5 cable from Klotz with Ethercon connectors. Now I am using the SQ6 together with two DX168X. Mostly I use the same cable but in some cases I also used a pre installed cat5 cable from the venue (standard IT cables). I never had a problem with that combinations. But I have to confess that I always use a UPOS for the stageboxes and one for the SQ6. I do that mainly to prevent the mixer system from accently shutdowns when there are power issues in the venue. In my opinion power conditioners are not worth the money.

    #72571
    Profile photo of Jens-Droessler
    Jens-Droessler
    Participant

    How long is the cable? Is this happening with only the SQ and AR2412? What do you mean by termination? I recently worked with an SQ and an AR2412, I had no such issues.

    #72583
    Profile photo of justinrude
    justinrude
    Participant

    Cable is approximately 150′. A termination is an industry term for a connector at the end of the cable, in this case a shielded cat5e Rj45.

    #72587
    Profile photo of Mfk0815
    Mfk0815
    Participant

    Where do you place the terminations? In fact you don‘t need them. Simply use your cat5 cable to connect the SQ sLink to the AR2412 dSnake. Connect the AR2412 to the AR84 (Expander on both devices). Thats it, no terminations.

    #72588
    Profile photo of GCumbee
    GCumbee
    Participant

    Never used any termination. What would you terminate it with?

    #72614
    Profile photo of Jens-Droessler
    Jens-Droessler
    Participant

    I think he means the connector at the end of the Cat cable itself, no additional connector. There is no termination for ethernet based systems, unless you’re talking old 10base-T systems with coaxial RG58 cabling, which to my knowledge has never been used for ethernet based audio networking purposes.

    If that’s what you mean, justinrude, just call it connector or RJ45 or EtherCon connector. Termination sounds very strange as there is technically no termination happening.

    #72660
    Profile photo of Steffen R
    Steffen R
    Participant

    The termination of the cable is the connector

    to the original problem…

    did you replaced the SQ? just for a test?
    try to get another one or at least a QU…
    I doubt that it’s the cable…

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.