Qu-SB not recognized via USB-B

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting Qu-SB not recognized via USB-B

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of Giga Giga 4 years, 5 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #58761
    Profile photo of Giga
    Giga
    Participant

    So, the next step in getting to know my new toy named Qu-SB was to try to get the USB-B connection to my DAW going.

    I dl’d the usb-drivers file, read the manual and did exactly as described.

    My computer (which is pretty bad as btw, W7 64bit, I7 quad-core 3600 Mhz, 16G RAM) seems to see the Qu-SB is there but plugging in gives the message software not installed. The QU USB Control Panel says there are no USB devices connected. Presonus Studio One says the device couldn’t be started. Windows devicemananger gives me the opportunity to disable the device and then enable it again with the “software not installed” pop-up as a result.
    Tried it with the previous version of the usb driver -> same result, rebooted both the mixer and the computer -> same result…

    Hmmmm hmmmm.

    Any help appreciated 🙂

    Thanks,

    Giga

    PS: also tried both USB 2 and USB 3 ports to no avail

    #58807
    Profile photo of airickess
    airickess
    Participant

    Try first connecting the SB to the computer, then power up the SB.

    #58813
    Profile photo of Giga
    Giga
    Participant

    Thanks Airikess, I’m pretty sure I tried that but I’ll try again to be sure !

    Giga

    #58839
    Profile photo of Giga
    Giga
    Participant

    Yup, beer for Airikess ! Worked the first time although now with my laptop.

    Thanks man !

    Giga

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.