Qu and Qpad

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting Qu and Qpad

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of Giga Giga 8 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #103826
    Profile photo of Lou
    Lou
    Participant

    I ahve hardly used my Qu mixers since the lockdown. I’ve had three gigs with it since August. I cannot get it to connect to the router, and wonder if it could be formware or version mispatch? My Qu-16 is V1.90.(something) and my Qpad is V1.93. They wroked together flwalessly last year. Do I need to update something?

    Qpad sees the wifi fine but the mixer does not show up.

    Help?

    #103863
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    Check IP addressing between the router and the mixer.
    Try deleting and reinstalling the Q Pad app, after some iPad
    IOS updates I’ve seen that needed to be done.

    #103865
    Profile photo of Lou
    Lou
    Participant

    Thanks Mike!

    #103873
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    Did that work for you?

    #104911
    Profile photo of Lou
    Lou
    Participant

    Sorry for delay, Mike. No it did not work. I haven’t had many gigs ecently so ignored it and mixed locally

    BUT I found out why:

    Here’s a tip: I was unable to connect with Qu-pad recently though I have used it many times before. Did all of the usual things but no joy. Then, poking around in my iPad I found that the Qu-pad settings preferences has a switch to “access local network” that was OFF! No idea how that happened, maybe in an auto upgrade.

    Go to Settings and scroll down to the Qu-pad app, open that window and make sure the switch is green!

    #104913
    Profile photo of Giga
    Giga
    Participant

    Yep, that’s an IOS update thing. Happened to me too. Good to hear you’ve found the culprit 👍

    Giga

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.