QU-32 Static / Tick sound

Forums Forums Qu Forums Qu general discussions QU-32 Static / Tick sound

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of hello255 hello255 3 months, 1 week ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #98535
    Profile photo of hello255
    hello255
    Participant

    Hello, we are a church using our QU-32 mixer as a monitor mix for our livestream.

    However, we are hearing this static/tick sound coming from almost all channels in QU-32 when monitored through headphones as well as from our livestream.

    The set-up is this:
    SQ-7 tie line to QU-32 using cat6 ethernet cable

    What we have tested:
    1. We traced from the source sound to SQ-7 and into Qu-32. The static/tick sound only appears when it comes to QU-32.
    2. We checked our direct recording from SQ-7, there is no static/tick sound.
    3. We tried reducing the pre-amp gain given through SQ-7, but there is still static sound.
    2. We tried hard-resetting QU-32, but there is still static sound.

    Would anyone know of similar situations and how to solve it? Attached is a recording of how the static/tick sounds like (1sec, 5sec, 7sec). Thank you!

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #98537
    Profile photo of MarkPAman
    MarkPAman
    Participant

    Possibly the clock source.

    Qu desks must be master clock sources – they can’t receive clocking from the SQ. So the SQ must be set to receive the clock from the Qu through its Slink or I/O port. See section 12.8 of the manual for more info.

    #98600
    Profile photo of hello255
    hello255
    Participant

    Hello, it was solved. Thank you!!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.