Qu 16 does not boot

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting Qu 16 does not boot

This topic contains 8 replies, has 5 voices, and was last updated by Profile photo of Mike C Mike C 5 days, 7 hours ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #85123
    Profile photo of aloisius
    aloisius
    Participant

    Hello,

    hope you can help me. Yesterday, my Qu16 worked as well as always. But today, i am not able to start the mixer.
    After pushing the start button, the only reaction is a running light on the Pan controller. The display does not boot up and of cause no other leds are flashing.

    Before i shut down the mixer yesterday, i made some changes on the network configuration and i also connected a Q- drive before i try to start the console.

    So pleas can you help me to find out whats going on?

    Thank you so much,
    Aloysius

    #85125
    Profile photo of garyh
    garyh
    Participant

    Check the fuse. Try a hard reset (see manual).

    #85130
    Profile photo of aloisius
    aloisius
    Participant

    Hi,

    i checked the fuse and tried a hard reset but nothing happened. Any idea?

    thanks

    #85132
    Profile photo of Alex A&H
    Alex A&H
    Keymaster

    Hi Aloysius,

    This symptom usually means the mixer has can’t find the firmware and therefore can’t boot.

    Please start a ticket at support.allen-heath.com and we can try a forced firmware install.

    Thanks!
    Alex

    #85140
    Profile photo of aloisius
    aloisius
    Participant

    Hi,

    Thanks a lot! The forced firmware Update solved my Problem.

    Best regards
    Aloisius

    #85141
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    Describe the “forced firmware update” maybe handy to know if I ever
    need to do that in the future.

    #85145
    Profile photo of aloisius
    aloisius
    Participant

    Ok, here is the description of the support:

    Please try a forced firmware reinstall.

    This is done by loading the firmware onto a formatted USB drive, outside of any folders including the AHQU folder.

    You then insert the drive into the USB A Qu-Drive port when the mixer is powered off.

    Press and hold the USB and HPF In keys whilst powering on the unit. It will then show this same behaviour and, if it loads the firmware successfully, it should eventually boot.

    If this doesn’t solve the problem, it is likely a hardware issue.

    #85150
    Profile photo of NZdave
    NZdave
    Participant

    Describe the “forced firmware update” maybe handy to know if I ever
    need to do that in the future.

    yea…

    #85154
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    I have a QU Pac, I wonder what the magic button combination on that surface is?

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.