No Signal On Any Input

Forums Forums Qu Forums Qu troubleshooting No Signal On Any Input

This topic contains 12 replies, has 5 voices, and was last updated by Profile photo of enny enny 2 months, 2 weeks ago.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #85778
    Profile photo of Jim
    Jim
    Participant

    QU-32 with AR2412 24×12 Main Remote Stage Rack has been working fine for a while. Suddenly during rehearsal, stopped getting audio on any channel from local nor from the AR2412. Everything looks normal…not muted…just no input signal on any channel. We did a factory reset…no help. Suggestions?

    #85781
    Profile photo of BRS
    BRS
    Participant

    Have a look in the routing section – perhaps all the channels have somehow been changed so that they’re looking at the USB connection for their inputs?

    #85782
    Profile photo of BRS
    BRS
    Participant

    It’s not where you’d expect to find it in the Routing section.

    (Select a channel, press “Processing” then bottom left key under the display becomes “Source”. Hit that then for each channel (or all together), Switch each between Local, dSnake and USB).

    #85805
    Profile photo of Jim
    Jim
    Participant

    Double checked, and all inputs are local. We’re not getting any signal with known working inputs.

    #85818
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    Do you see input level on channels in the pre-amp menu?

    When you checked and all the inputs were set to local I assume you
    were connecting to the inputs on the mixer itself.

    #85819
    Profile photo of Jim
    Jim
    Participant

    No…there is no signal on the input meter on any channel.

    #85820
    Profile photo of Jim
    Jim
    Participant

    …and we’re connected to local inputs. The remote box is disconnected.

    #85821
    Profile photo of Alex A&H
    Alex A&H
    Keymaster

    Hi Jim,

    You can start a ticket support.allen-heath.com if you would like assistance with this, but as you’ve tried a hard reset you may need to select dSnake as the preamp source again.

    This is done by selecting an input channel, press the Processing key, then the Fn (Source) key. You can now change the first 24 channels from local to dSnake.

    Thanks
    Alex

    #86038
    Profile photo of enny
    enny
    Participant

    I am having same problem with my qu 32.
    during an event yesterday, i experienced no input signal.
    i have done hard reset and even change channel to local the input channel. no input discern.
    please help me out. thanks.

    #86041
    Profile photo of Jim
    Jim
    Participant

    We had to send ours in for repair. We haven’t received the final report yet, but they suspected our input processor was out.

    #86052
    Profile photo of enny
    enny
    Participant

    HOW DO I GO ABOUT IT? I MEAN THE REPAIRS.
    WHAT DURATION COULD SUCH TAKE?

    #86060
    Profile photo of Alex A&H
    Alex A&H
    Keymaster

    Hi Enny,

    Please contact your local distributor to arrange a service. You can find their details here: https://www.allen-heath.com/where-to-buy/

    Thanks
    Alex

    #86121
    Profile photo of enny
    enny
    Participant

    Hi Alex.

    We have contacted the local distributor : Sunny C, who directed us to Diagnostic Engineer. Below is the reported cause Of the no audio input signal detection: “Failed audio input pcb assembly”

    Required Replacement parts:
    – Allen&Heath – PCB ASS’Y QU-32 AUDIO Main
    – Allen &Heath – PCB ASSY QU-32 AUDIO Extender
    Kindly work on it.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

You must be logged in to reply to this topic.