New touchscreen SBC unable to connect to mix rack or surface

Forums Forums iLive Forums iLive troubleshooting New touchscreen SBC unable to connect to mix rack or surface

This topic contains 23 replies, has 7 voices, and was last updated by Profile photo of SteffenR SteffenR 4 days, 12 hours ago.

Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)
  • Author
    Posts
  • #81492
    Profile photo of selting
    selting
    Participant

    I am going to take a chance that someone may be able to help me with my iLive 144 touch screen. From the forums, it was acting like the BIOS battery (CR3032) was bad as it would not always boot the touchscreen, and it would not even hold the date and time. I replaced the battery and now it always boots up, but I can only see the display on the VGA monitor. The touch screen portion works, but I have to guess where the buttons are on the white touchscreen. From the forums, I know that I have to set the touchscreen resolution in the BIOS setup, but I don’t seem to find an option to do so. I do find an option to select the video type, but the options I have are EGA/VGA; CGA 40; CGA 80; and MONO. Does anyone have an idea of where I would find the ability to set the screen resolution to 800×600? I believe that is the only thing I have to do yet to get my touchscreen back.

    #81498
    Profile photo of dymondaudio
    dymondaudio
    Participant

    There should be an option to change the screen resolution in the bios of the SBC, are you able to access the bios?

    #92523
    Profile photo of Simon V.
    Simon V.
    Participant

    Hi dymonaudio, please let me know how you could get to the CLI from “Unable to Connect” screen.

    #92526
    Profile photo of SteffenR
    SteffenR
    Participant

    Simon
    your SBC is not qualified in the first place… you have to install the eCOS

    #93184
    Profile photo of jackson eletronica
    jackson eletronica
    Participant

    Hello friend, I have a problem like yours, I changed my sbc and I can’t connect to the t112 or ird 48 surface, could you tell me how you solved your problem, thanks

    #93185
    Profile photo of SteffenR
    SteffenR
    Participant

    you should contact A&H support

    Support

    #93186
    Profile photo of jackson eletronica
    jackson eletronica
    Participant

    SteffenR thanks for the reply, but the support in brazil is terrible, you could help me, how to install the ecos.

    #93187
    Profile photo of jackson eletronica
    jackson eletronica
    Participant

    my new and the same original brand sbc advantech PCM-9362NC, but does not connect with surface or idr

    #93191
    Profile photo of SteffenR
    SteffenR
    Participant

    I highly recommend you to contact the A&H support in UK
    I think they will help with the needed steps

    I never did this by myself, just heard about a repair service did this, but these are not in service anymore

Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)

You must be logged in to reply to this topic.