GLD80 firmware update 1.51 corrupt?

Forums Forums GLD Forums GLD troubleshooting GLD80 firmware update 1.51 corrupt?

Tagged: 

This topic contains 10 replies, has 5 voices, and was last updated by Profile photo of collegechurch collegechurch 5 years, 8 months ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #49575
    Profile photo of collegechurch
    collegechurch
    Participant

    When attempting to update the firmware in my GLD80 from 1.4 to 1.51, the desk says that the update is corrupt and to download it again. I did that, and still get the same message.

    Has anyone else had this problem?

    #49636
    Profile photo of moon
    moon
    Participant

    I had that problem but it worked on the 2nd try.

    #49637
    Profile photo of GCumbee
    GCumbee
    Participant

    1.51 took 4 tries. Not sure why.

    #49641
    Profile photo of dcongdon
    dcongdon
    Participant

    Firmware 1.51 worked on the first try of me. I’m interested to hear more about what caused this issue.

    #49656
    Profile photo of collegechurch
    collegechurch
    Participant

    I just went and tried it five times, with the same result. We have two GLD80s and it was the same on both of them.

    Does Allen & Heath monitor these boards? What’s the best way to get a message to them?

    #49695

    @collegechurch – Sorry to hear you’re having problems.

    Please could you try either reformatting your USB key (FAT32 format) or using a fresh USB key and re-downloading the firmware from the website. If you continue to have issues could you drop me a line at support@allen-heath.com so we can look into this further.

    Thanks.

    Ben
    Digital Live Support Specialist

    #49711
    Profile photo of collegechurch
    collegechurch
    Participant

    Reformatting the drive didn’t work, but using a different one did. I was able to install the update. Thanks!

    #49714
    Profile photo of collegechurch
    collegechurch
    Participant

    Another problem has cropped up, though: Now GLD Remote on the iPad crashes. I launch it, I can choose GLD in the menu, then I choose a user, enter the password, then it crashes.

    This was fine before the update. Anybody have ideas?

    #49715
    Profile photo of GCumbee
    GCumbee
    Participant

    For starters delete the app and load it in again.

    #49738

    @collegechurch – as @gcumbee suggests, the first thing to do is completely uninstall the app and reinstall a fresh download of it from the app store. Let us know how you get on.

    Ben
    Digital Live Support Specialist

    #49742
    Profile photo of collegechurch
    collegechurch
    Participant

    That’s actually what I did after posting that, and it worked. Hadn’t had time yet to post the result. Thanks.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.