Fader problems

Forums Forums SQ Forums SQ troubleshooting Fader problems

This topic contains 11 replies, has 9 voices, and was last updated by Profile photo of veki veki 1 year, 6 months ago.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #66324
    Profile photo of Espen
    Espen
    Participant

    Hi
    I got my SQ5 yesterday, and immediately noticed problems with the motorized faders. When I flip through the layers or choose a mix, and go back, the fader does not return to the correct position. Tried to calibrate several times, but no change.
    And why can’t I find a manual anywhere?

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #66326
    Profile photo of KeithJ A&H
    KeithJ A&H
    Moderator

    Hi Espen,
    I have sent you a message.
    Thanks,
    Keith.

    #66327
    Profile photo of KeithJ A&H
    KeithJ A&H
    Moderator

    For any users wondering – a hard reset solved this issue.
    This is done by holding EQ ‘In’ and ‘HF’ keys when powering on the SQ.

    Keith.

    #66334
    Profile photo of Art
    Art
    Participant

    And we’re all now officially jealous!

    #67067
    Profile photo of Swell
    Swell
    Participant

    I had a similar issue. One of my channels wasn’t muting properly. After I conducted a hard reset, everything seemed to work properly. Thanks for the advice.

    #68017
    Profile photo of RonnieD
    RonnieD
    Participant

    Should we just do a hard reset when we receive the unit to help resolve a future misfire somewhere? Picking mine up this Friday 🙂

    #86827
    Profile photo of Andy
    Andy
    Participant

    Hi If you hard reset faders: are all faders reset or can you choose which one you want to reset?
    Andreas

    #87019
    Profile photo of Andy
    Andy
    Participant

    To describe the problem. My channel 13 will only work in monitor not in FOH. It’s like it muted for FOH and can not sound.There is signal in. I have look at the routings and what I can see it’s looks ok. It’s similar to the other faders. Any ideas?

    #87020
    Profile photo of MarkPAman
    MarkPAman
    Participant

    Is it assigned to L&R (assuming that’s your FOH)? – Select the FOH mix, then hold down “Assign” button, and check that Ch13 select button is lit)

    #89851
    Profile photo of veki
    veki
    Participant

    Hello
    I am having the same problem with 9 channels on my mixer
    when i do calibration my fader jumps up and down
    it’s been a long time coming
    I can attach a video but you will see what the problem is

    #89859
    Profile photo of Alex A&H
    Alex A&H
    Keymaster

    Hi Veki,

    Please go to support.allen-heath.com and start a ticket for assistance with this.

    Thanks!
    Alex

    #89898
    Profile photo of veki
    veki
    Participant

    thanks alexA&H

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

You must be logged in to reply to this topic.