D-Snake with Unshielded CAT6

Forums Forums Other A&H products D-Snake with Unshielded CAT6

This topic contains 2 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of SteffenR SteffenR 1 month, 1 week ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #110593
    Profile photo of Ben58
    Ben58
    Participant

    I am not able to get a QU-24 to recognize an AB168 when connected via the D-Snake ports using UTP CAT6 cable.

    The recommended cable is STP but I don’t have that to work with. The run of the UTP is about 150′ and was recently installed, and Ethercon connectors added to both ends. The “ready” light on the AB168 does not illuminate, and the D-Snake setup on the QU-24 indicates “not connected. The QU-24 will recognize the AB168 if connected using a pre-made 10′ UTP CAT6 cable.

    Is the unshielded cable the most likely cause of the D-Snake failure? If so, is there a way to make this connection work using the unshielded cable? Are there other cable characteristics that would cause this issue?

    Thank you for advise.

    #110596
    Profile photo of Mike C
    Mike C
    Participant

    Have you double checked the terminations/connectors on each end of the cable?
    Do you have a cable verifier to test the cable with?

    #110604
    Profile photo of SteffenR
    SteffenR
    Participant

    I bet there is something wrong in the connections.

    What happens if you connect two GBit switches?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.