Allen & Heath DX168 and ME1 Connectivity for SQ Mixer

Forums Forums ME Forums ME general discussions Allen & Heath DX168 and ME1 Connectivity for SQ Mixer

Tagged: 

This topic contains 3 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of Brian Brian 2 days, 6 hours ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #105197
    Profile photo of blakeadam
    blakeadam
    Participant

    Hello,

    I’ve searched through the entire Allen & Heath website for the SQ, ME1, DX168 product page for some information on how to hook up the ME1 to the DX168 that is hooked up to the SQ mixer.

    With the DX168 running 96 kHz and its DX A port hooked up to SQ console’s S-link, can I connect the ME1 to the DX B port on DX168?

    If not, would setting DX168 to 48 kHz allow ME1 to run off DX 168’s DX B port?

    Much help appreciated!

    EDIT: The expansion slot would have a Waves expansion card, needed for Sound Grid processing. So the SLink expansion method is not the preferred solution.
    _______________________________
    Steinco Industrial Solutions, Inc.

    #105203
    Profile photo of Alex A&H
    Alex A&H
    Keymaster

    Hi Adam,

    There is no way to connect a ME system to a DX expander.

    You would need to use a dSnake or GX expander instead.

    You can find the supported configurations here: https://www.allen-heath.com/media/SLinkConnections_V1_5_0.pdf

    Thanks!
    Alex

    #122820
    Profile photo of Area51drones
    Area51drones
    Participant

    I see 2 years ago this wasn’t possible? Jan 2022. Today I read you can run an ME system on a DX168 / IQ5 system but one aux has to be in 48K (when everything else is 96K). I can’t find how to have one of my auxes run at 48K. Anyone know? Thanks Jim

    #122834
    Profile photo of Brian
    Brian
    Participant

    I see 2 years ago this wasn’t possible? Jan 2022. Today I read you can run an ME system on a DX168 / IQ5 system but one aux has to be in 48K (when everything else is 96K). I can’t find how to have one of my auxes run at 48K. Anyone know? Thanks Jim

    I don’t know where you read this, but it is simply not true.

    To run an ME system on an SQ, you either need to 1) plug the ME unit into the OEM Slink port or installed SLink I/O card, 2) plug a stagebox that supports ME (the GX4816 or the AR2412) into an SLink port and then use the ME port on the stagebox or 3) use a ME-U with a I/O card that matches the I/O card setup in your SQ. So if you run Dante on the SQ, you could use a Dante I/O card in the ME-U to connect the ME system over Dante. As far as I know, those are really the only options.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.