Adjusting gain cause trim set when stagebox aren't connected

Forums Forums SQ Forums SQ troubleshooting Adjusting gain cause trim set when stagebox aren't connected

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of Flo84 Flo84 1 year, 10 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #84181
    Profile photo of Flo84
    Flo84
    Participant

    Hi,
    I had made a start scene at home without stagebox connected before a show.
    At show I hadn’t have good input levels, after check I saw all Trim are at -24db…After set to 0 sound good.

    I have checked again and noticed that :

    – when stagebox (AR2412 & AB168) are connect adjusting gain do not change trim value.
    – when stagebox aren’t connected adjusting Gain change also the Trim value…

    Firmware 1.3 & 1.4

    In my case I had set all gains at 0 but haven’t saw the trim values changed…

    For the next firmware update probably you can change this.
    One error source less 🙂
    Best

    #84182
    Profile photo of SteffenR
    SteffenR
    Participant

    when no stagebox is connected, there is no gain parameter that can be controlled, the different stagboxes are slightly different

    #84185
    Profile photo of Flo84
    Flo84
    Participant

    Hi Steffen,
    I’m agree with you but I think the desk could save the information and send it when stagebox are connect.
    Actually when racks are deconnected Gain knob change Gain & Trim.
    If you don’t display the preamp page you can’t see that and if you copy preamp…
    But now I know the subtilitie 😉
    I have tried on SQ MixPad, adjusting gain don’t change Trim 😉

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.