Dante and iDR32

Forums Forums iLive Forums Archived iLive Discussions Dante and iDR32

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of kkeevel kkeevel 4 years, 6 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #24047
    Profile photo of kkeevel
    kkeevel
    Participant

    Hello,

    At the moment I have updated my Dante Card in the iDR32 to get a full “redundant” network.
    So plugging in my both CAT5E cables into a Cisco SG300 – 20 switcher (which has a 3 VLAN setup : 1 to acces te switcher, 1 for the primary and 1 for the secundary)
    After the switcher I have a Xilica Neutrino as DSP for the speaker system.

    When all is plugged in, all seems to work fine.
    Do I unplug one of the dante cables from the iDR the audio continues for a little while (lets say 15 sec) and then has a drop out for about a second or so and then continue’s again.
    This happens again when I plug the cable back into the iDR.

    Any suggestions why this happens and how to solve this?

    Cheers

    Koen

    #35113
    Profile photo of dshriver
    dshriver
    Participant

    Hello Koen,

    Does this happen when you disconnect either cable or is it just one of them?

    _________________________
    David Shriver
    Director of Technical Operations
    Email: david@rockportmusic.org

    Shalin Liu Performance Center
    37 Main Street
    Rockport, MA 01966
    http://www.rockportmusic.org

    #35128
    Profile photo of kkeevel
    kkeevel
    Participant

    This happens with both cables.
    Does not matter whitch I unplug.

    Someone said that I should’t make a “default clock master” in the Dante Controller. (which I had set to the Neutrino)
    So that the network decides on it’s own who is the master clock.
    And then the iDR clock should be slaved to the Dante Card.

    Cheers

    Koen

    #35130
    Profile photo of Elphie
    Elphie
    Participant

    Just to point out you can’t have full redundancy if all your cables connect back to the same switch. You’re only moving your point of failure to a different location.

    With regards to your issue, is spantree portfast enabled?

    #35132
    Profile photo of dshriver
    dshriver
    Participant

    I’d check your master clock settings. I’d try setting the master for everything to the Dante card in your PortB.

    _________________________
    David Shriver
    Director of Technical Operations
    Email: david@rockportmusic.org

    Shalin Liu Performance Center
    37 Main Street
    Rockport, MA 01966
    http://www.rockportmusic.org

    #35150
    Profile photo of kkeevel
    kkeevel
    Participant

    Thanks for all the tips.
    I’ll have a try the comming week and get back to you.

    Cheers

    Koen

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

The forum ‘Archived iLive Discussions’ is closed to new topics and replies.