Dante recording noise problem

Forums Forums iLive Forums Archived iLive Discussions Dante recording noise problem

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of BEAUCE BEAUCE 8 years ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #23658
    Profile photo of BEAUCE
    BEAUCE
    Participant

    Hello,
    I have a noise problem in my record with the dante soundcart.
    My config : IDR 32, a Dante, a macbook (i5) pro with a ssd hd and i’m recording with Logic.
    In my record, I have a regular numeric “click” in every channels.
    There’s more click in the empty or low signals channels.
    If somebody could help me.
    (Sorry for my english……)
    Thanks

    #33396
    Profile photo of Mr-B
    Mr-B
    Participant

    Had this kind of thing with Dante before It was my fault, turned out to be a Clock Sync problem, please make sure the master and slave clocks are set up correctly on each device so the all work in sync.
    Admittedly I only use Dante for feeding the PA but I guess it applies to recording just the same.

    #33397
    Profile photo of BEAUCE
    BEAUCE
    Participant

    Thanks,
    I will try this solution.

    #33399
    Profile photo of gilparente
    gilparente
    Participant

    Clock needs to be set up no matter the application.
    On Dante Controller:
    Set the iDR32 Dante as Slave to external sync. That should solve your issue

    Gil Parente
    Design & Integration
    Entertainment Arts, Inc.
    iLive 176, T112
    iDR48 , iDR16, iDR10
    Multiple iPads
    Dante
    Etc..

    #33406
    Profile photo of BEAUCE
    BEAUCE
    Participant

    Hi,
    The problem is solved,
    thanks for your help ;)

    #33410
    Profile photo of Mr-B
    Mr-B
    Participant

    Ah Tempus fugit but not always in the right direction.

    Glad it is sorted.

    #34101
    Profile photo of BEAUCE
    BEAUCE
    Participant

    Hello,

    I have a new noise problem on my records with the IDR and Dante configuration.

    I have a lot of numéric click on a lot of channels, (not all) at the same time.

    The noise start at 480 hz

    I use the same mac for recording and for the IDR control, maybe is the problem, but I don’t know why….

    Thanks for your help.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

The forum ‘Archived iLive Discussions’ is closed to new topics and replies.