Beginning with Dante

Forums Forums iLive Forums Archived iLive Discussions Beginning with Dante

This topic contains 70 replies, has 20 voices, and was last updated by Profile photo of mumu mumu 9 years, 12 months ago.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 71 total)
  • Author
    Posts
  • #28557
    Profile photo of jimvoyager
    jimvoyager
    Participant

    Sorry Biggsounds, spellcheck got me again on your username.
    J

    R72 & IDR32

    #28558
    Profile photo of Biggsounds
    Biggsounds
    Participant

    Bogsounds – specialists in swampy blues rock production… Tony Joe White anyone?
    Jim, I’d totally recommend it – drop me an email if you want to talk shop…

    iDR32 mixrack
    MixRack for iPad & Tweak for iPhone apps
    Asus N61 Laptop (x2 wireless)
    Windows 7 Pro 64bit
    with Belkin PlayMax N600 HD router
    Sennheiser IEM (for PFL)
    Dante card

    #28563
    Profile photo of mumu
    mumu
    Participant

    Bogsounds …. very cool indeed[:D][:D][:D]
    bogsound studios “we swamp you up” (howsat)
    we own 35 akg d12`s for your real sound….

    cheers
    dave

    allen&heath iLive-144 /idr 10 / idr 48 /dante (i want midi in dante!)

    #28564
    Profile photo of Biggsounds
    Biggsounds
    Participant

    D12’s and ribbon mikes… nothing but the dullest tones for your show… specially blown horns for the midrangiest top end ever

    iDR32 mixrack
    MixRack for iPad & Tweak for iPhone apps
    Asus N61 Laptop (x2 wireless)
    Windows 7 Pro 64bit
    with Belkin PlayMax N600 HD router
    Sennheiser IEM (for PFL)
    Dante card

    #28566
    Profile photo of Biggsounds
    Biggsounds
    Participant

    So apart from my new project recording the swampiest and dullest tones south of the delta, I’ve also been testing the Dante card…
    So far I’m happy to report totally hassle free recording – I left the machine running last night & tracked 32 tracks in (a dozen mike lines with the gain wide open, a stereo iPod track, and a bunch of empty channels to see if I had any of the clicks and pops mentioned by others) with Reaper 64bit v3.76 to an external RAID1 enclosure via eSATA and it didn’t miss a trick.
    I’ll have to go through and detail my exact specs so anyone with issues can try and get these same settings to work, but at the moment I’m feeling pretty confident in the card’s performance!

    iDR32 mixrack
    MixRack for iPad & Tweak for iPhone apps
    Asus N61 Laptop (x2 wireless)
    Windows 7 Pro 64bit
    with Belkin PlayMax N600 HD router
    Sennheiser IEM (for PFL)
    Dante card

    UPDATE: I recorded 32 tracks into Reaper for 3 solid hours on the weekend at a show & it didn’t skip a beat (except for when the whole venue’s power went out for 5 minutes…. bloody fridges and bain maries!!! Even then it found the DVC straight away and went back to recording without breaking a sweat once the power to the rack was restored)… I’m increasingly impressed with this card!!!

    #28605
    Profile photo of Wes
    Wes
    Participant

    Hey Biggsounds, please send through your settings when you can, it would be very handy. I am having trouble with my Dante recording. I am recording 32 channels to a quad core XP32bit desktop with reaper. I rebuilt the machine from scratch and did all the usual tweaks. I am going direct to Dante (no switch). I don’t get peaks of over 700 on the latency checker so I am reasonably confident that the PC is in good shape (it’s faster then my studio PC and I do twice as many tracks with that setup). The issue I am having is random clicks and pops on the all the channels. It doesn’t seems rythmical but I do notice a strange thing happening. Every 3 or 4 pops, two channel pop at exactly the same time. I have checked that I am recording in 48k 24bit and the iLive 32 is the master. I’m really happy with it (Dante) but I’m keen to get rid of the spikes. I may try to update the network drivers and see if that helps. Any clues anyone. Has everyone else got it working. It seems to have gone quiet on the topic.

    IDR 32 Mixrack
    Dante (soon)
    Mixpad on iPad1
    Desktop FOH BCF2000

    #28606
    Profile photo of SteffenR
    SteffenR
    Participant

    Still seems like it is a sample rate mismatch. Check in the DVC if it is syncing correctly with the network.
    It’s not enough if all uses the same sample rate settings it has to be synced…

    SRV-AVB
    R-72, iDR-16, xDR-16

    #28607
    Profile photo of john@eartsinc
    john@eartsinc
    Participant

    Dante Controller does not see my iDR48. Could anyone help me with this? Is there a setting that I’m missing here? Thanks.

    John
    System Integrator
    Entertainment Arts Inc.

    #28608
    Profile photo of Biggsounds
    Biggsounds
    Participant

    Hey Wes, I’ll post my settings ASAP – I did a show last night with about 30 lines into Dante & again it performed faultlessly so I think I’ve been lucky to hit on the right settings from the get go… I’ve just purchased a second license for my other laptop so the test will be if my luck holds on the other computer!!!

    iDR32 mixrack
    MixRack for iPad & Tweak for iPhone apps
    Asus N61 Laptop (x2 wireless)
    Windows 7 Pro 64bit
    with Belkin PlayMax N600 HD router
    Sennheiser IEM (for PFL)
    Dante card

    #28614
    Profile photo of john@eartsinc
    john@eartsinc
    Participant

    Ok, I’ve reinstalled Dante Controller & Virtual Soundcard. Now Dante Controller sees the iDR Dante module. But, I’m still having clocking issues! My iDR48 is my master clock. My bit rate setting seem to be right in Dante Virtual SoundCard, Dante Controller, and my recording software. I.E-

    48khz
    24bit
    4ms Latency
    48×48 setting
    EthernetPort w/1GB transfer rate.
    Uni-body Macbook Pro w/ Solid State Drive, 2.4Ghz Dual Core, 8GB Ram, running Presonus StudioOne software.

    But I’m still getting “Pops” every few seconds on almost every channel. I’ve reinstalled software 3 times. What am I missing here???? Somebody help me out. Thanks.

    John
    System Integrator
    Entertainment Arts Inc.

    #28615
    Profile photo of woutert
    woutert
    Participant

    Why not send in a support ticket?

    http://www.allen-heath.com/uk/support/Pages/support.aspx

    Wouter

    #28617
    Profile photo of Biggsounds
    Biggsounds
    Participant

    You might do better to contact Audinate support – DVC is their thing not A&H’s so they’re more likely to steer you right

    iDR32 mixrack
    MixRack for iPad & Tweak for iPhone apps
    Asus N61 Laptop (x2 wireless)
    Windows 7 Pro 64bit
    with Belkin PlayMax N600 HD router
    Sennheiser IEM (for PFL)
    Dante card

    #28630
    Profile photo of john@eartsinc
    john@eartsinc
    Participant

    Ok, I’ve spoken with Dante support extensively. I’ve also exhausted all posible options. Including-

    Try’d adjusting Dante Virtual Soundcard settings- I.E- Latency & Channel Count

    Try’d a different computer-
    Sony Vaio
    2.4GHZ Dual Core
    4GB Ram
    Gbit Ethernet Port
    Solid State External Drive
    Installed Dante Virtual Soundcard, and Controller

    Try’d different recording software all configured at 48k 24bit with Dante selected as the ASIO-

    Logic
    Pro Tools 9
    Presonus Studio One

    Try’d installing the Dante card in an completely different iLive system, and repeating process on both computers (MAC & PC)-

    iDR-16
    iLive R-72

    “Pops” still continue on just about every channel. Audinate assures me that it is not a clocking issue (I don’t see how it could be anyways). I’m pretty sure that I’ve just got a bad M-Dante Card. [:(] I’ll reply to this when a solution comes up. I want to document all this for anyone else’s future issues…….What are forums for, right?

    John
    System Integrator
    Entertainment Arts Inc.

    #28631
    Profile photo of RayS
    RayS
    Participant

    quote:


    Originally posted by john@eartsinc

    I’m pretty sure that I’ve just got a bad M-Dante Card
    John
    System Integrator
    Entertainment Arts Inc.


    Or……… a bad ethernet cable??!!

    RayS

    R-72/iDR32/iPS10

    #28632
    Profile photo of john@eartsinc
    john@eartsinc
    Participant

    quote:


    Originally posted by RayS

    quote:


    Originally posted by john@eartsinc

    I’m pretty sure that I’ve just got a bad M-Dante Card
    John
    System Integrator
    Entertainment Arts Inc.


    Or……… a bad ethernet cable??!!

    RayS
    R-72/iDR32/iPS10


    Um, I definitely switched ethernet cables before switching computers, ilive systems, harddrives, etc. The chances of 4, pre-built, ethernet cables (that I tested with a Cat5E tester) being bad is slim to none.

    John
    System Integrator
    Entertainment Arts Inc.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 71 total)

The forum ‘Archived iLive Discussions’ is closed to new topics and replies.